Hoe krijg je vlekken uit je kleding?

kinderkledingHet komt bij iedereen wel eens voor: vlekken in de kleding. De vlekken kunnen van alles zijn. Bijvoorbeeld van eten, zoals tomatensaus, vetvlekken of jusvlekken. Of bloedvlekken. Maar het kan ook van modder zijn of ander viezigheid. De ergste vlekken zijn van rode wijn.

Toch kunnen alle vlekken uit kleding worden gehaald. Je moet alleen weten hoe. Er zijn veel mensen die kleding weggooien wanneer er vlekken in zitten. Ze krijgen de vlekken er niet uit en geven het dus maar op. Ze willen namelijk niet rondlopen met kleding met grote, opvallende vlekken erin. Dat laatste begrijp ik helemaal. Ik wil ook niet met vieze kleding rondlopen. Tegelijkertijd vind ik het ook zonde om goede, mooie kleding weg te gooien omdat er een vlek in zit.

 

Voordoodreams

Alle vlekken kunnen namelijk uit kleding worden gehaald. De ene vlek kan wat moeilijker zijn dan de andere. Veel mensen beginnen er niet aan, omdat ze denken dat het heel veel tijd kost om een vlek uit kledingstukken te krijgen. Het hoeft echter helemaal niet veel werk te zijn. Het sleutelwoord is ‘laten weken’. Dit kost geen extra werk, wel wat extra tijd. Maar je zet de kleding gewoon in een bak met water en vlekkenmiddel en laat het minstens 24 uur staan. Dan laat je de natuur z’n werk doen. Dan kost het jou helemaal niet veel tijd, maar heb je de vlek wel uit je kledingstuk. Dit hebben wij tevens gedaan voor het voodoodreams Casino.l Werkte uisttekend

Hoe krijg je een wijnvlek eruit?

Laten we maar beginnen met de ergste vlek die in je kleding kan zitten: een wijnvlek. Veel mensen denken dat je deze niet uit kleding kan krijgen. Dat is echter totaal niet waar. Er zijn drie mogelijkheden om een wijnvlek eruit te krijgen. Geen van deze drie mogelijkheden vraagt om stevig schrobben. Gewoon laten weken.

Optie 1: zout

Wanneer je op een feestje bent en het is gezellig, kan het zijn dat er opeens rode wijn uit een glas klotst en op je kleding komt. Wanneer het in je eigen huis is, is de beste methode om het kledingstuk meteen uit te trekken. Je legt het dan op de grond of een tafel en gooit er zout overheen. Het is niet je gekookte eitje. Je moet er een grote berg zout overheen gooien. Zout zuigt namelijk vocht op. De vocht zit in je kledingstuk. De rode wijn is de vocht. Het zout kan de rode wijn er dus geheel uithalen. Laat de zout dan een nacht op je kleding liggen.

Na de nacht klopt je het zout van je kleding en was je de kleding in de wasmachine.

Optie 2: spa rood

Een andere optie is spa rood. Door het koolzuur wordt de rode wijn als het ware uit je kleding gefilterd. Dit kan je doen wanneer er niet een mogelijkheid is om je kleding meteen uit te doen. Bijvoorbeeld wanneer je niet thuis bent wanneer de rode wijn om je kleding wordt gemorst.

Je legt je kledingstuk in een bak en giet er voldoende rode wijn overheen. Laat dit weken. Daarna was je het kledingstuk in de wasmachine.

Optie 3: Vanish vlekkenmiddel

kinderkledingDeze optie volgt eigenlijk op optie 1 en/of 2. Gooi van Vanish vlekken poeder over de vlek (of de plek waar de vlek was). Vervolgens pers je de korrels plat op de vlek. Je schenkt er een beetje water overheen en schrobt de Vanish weer over de vlek. Dit laat je 24 uur weken in water. Vervolgens wassen in de wasmachine.

Dan is je rode wijnvlek zeker uit je kleding.

Published by